Monday, July 25, 2011

Očarali su nas. Top 10. BBB.

Raspakovali smo kofere i sabrali utiske sa Berlinskog Bread&Butter-a. Trendove koje smo zapazili preneli smo vam u našem newsletter-u. Sada deo koji nije stao u newsletter, a ostao je u našim srcima.
Mali i autentični, brendovi koji prave trendove. Za dodatne informacije i inspiracije, svako ime brenda je link.

Istorija kompanije Herschel supply zvuči kao romantizovana pripovetka. Početkom devetnaestog veka porodica Škotskih emigranata zaradila je prve dolare praveći burad na brdima Herschel u Kanadi. Danas njihovi pra pra unuci prave autentične rančeve i torbe, tražeći inspiraciju u prošlim vremenima.


Koncept kompanije TOMS je vrlo jednostavan. Blake Mycoskie, osnivač i CEO, je tokom posete Buenos Airesu uočio da je deci iz siromašnih krajeva neophodna nova obuća. Prodajom svakog para TOMS špagerica, kompanija donira jedan par detetu koje hoda boso. Od 2006. godine kompanija je poklonila preko milion pari obuće deci širom sveta. Njihov moto je jednostavan. One for One.

Denim & Supply Ralph Lauren je franšizni koncept Polo Ralph Lauren-a, namenjen tržištu Evrope.
Tako reći Polo za mlade. Iscepan džins, nošene majice i teksas jakne izbledele na suncu, provučene kroz Indijansku tradiciju i nautičarsku garderobu. Eklektično, prirodno i bez muke do stila.

Najzad smo sreli i pipnuli uživo O'clock satove. Fantastični kao na slici! Apsolutni trend boje.

Little Marcel. Neodoljivi šik sa juga Francuske. Prema prodavcima Francuskih multibrend radnji, jedan od pet najprodavanijih brendova. Za žene, muškarce i decu.

Kada je 1986 godine u svojoj prodavnici u Kopenhagenu shvatio da nema baš mnogo stvari koje mu se dopadaju da proda, rešio je da sam počne da dizajnira. Kako bi usporio prebrzo vreme u kome se nalazimo, zaljubljen je u stvari koje se ne menjaju, sve dok su moderne. Više o gospodinu, i brendu koji prodaje mušku, žensku i dečiju garderobu posebnog "severnog" stila, saznajte na vebsajtu Mads Norgaard.

Osvojili su nas hrabrošću. Pussy Deluxe.

River Woods je duh severoistočne Amerike. Priča o prijateljstvu, porodici i radosti života. Patinirano drvo i fini materijali. Ništa novo, uvek moderno.

Kada bi vam rekli Tigar i Švedska, sigurno ne bi pomislili da pričamo o modi. No brend Tiger of Sweden je nastao 1903 u malom gradu Uddevalla na obali Švedske. Ovakva pozicija vam sigurno garantuje drugačiji pogled na modu.

Da je tradicija uvek u modi, dokazao nam je ceo BBB show. Mi smo zapazili nekoliko primera od kojih izdvajamo Wolsey.

Više dnevne inspiracije pronađite i na našoj facebook stranici.