Sunday, April 22, 2012

Textil Young Designer Award

Nagrade najuspešnijim učesnicima 31. Beogradske nedelje mode, koja je održana od od 31. marta do 7. aprila, u organizaciji Modnog studija Click, uručene su u nedelju uveče u beogradskom "Grand kazinu".

Deo Textilovih saradnika (Snežana Vesnić arhitekta, Dijana Vujačić dizajner, Ana Cvejić dizajner, Tatjana Tatalović dizajner, Jelena Karakaš modni bloger i Marko Stojaković dizajner) je pratio revije mladh kratora i doneo odluku.


Nagrada Textil Young Designer Award dodeljena je kreatorki Aleksandri Mitkovski  za kolekciju “Vibrazione by Aleksandra Mitkovska”.
Pored simbolične dodele kreatorka će imati priliku da izabere i materijale za svoju novu kolekciju iz Textil-ove ponude materijala.






Ideja koja stoji iza ove nagrade jeste budno praćenje scene, a namenjena je mladim dizajnerima kojima je podrška najpotrebnija. Namera Textila je da podstiče njihovu kreativnost i potragu za savršenstvom i da otvori put ka poziciji modnih lidera u budućnosti.

Negovanjem tradicije ovog priznanja Textil neguje važnost kulture materijala i sa ponosom je prenosi na nove generacije.

Čestitamo Aleksandri!