Monday, October 8, 2012

Fashion royalty

Pre dvadeset godina niko nije znao ko se tačno krije iza stranica magazina. Likove kreatora ste mogli videti samo kada zatvaraju reviju. A onda se desio bum! Urednice magazina od jednom postaju it devojke. Delom zahvaljujući street style fotografima koji ih prate u stopu, a delom time što su verovatno rešile i da unovče svoju slavu. No pored dve urednice, predstavljamo vam i Garance Dore, trenutno našu omiljenu blogerku (naravno pored Jelene Karakaš), kao i dokumetnarni film o Tom-u Ford-u. Sve na jednom mestu.

Ispecite kokice i udobno se zavalite. Fashion maraton može da počne.

Garance Dore je po profesiji ilustrator. No jednoga dana u skladu sa new age filozofijom Garance je shvatila da joj ne treba da radi za stolom brdo ilustracija za čitatelje koje nikada neće upoznati, te je otvorila svoj blog. Pored ilustracija koje radi, tipa trebaju mi patike, kupiću Converse, plitke ili duboke, na ovom blogu možete naći njene fotografije. A ne moramo mnogo pričati o tome kakvo je njeno oko kada znamo da je Garance u stvari devojka Scott Schuman-a ili čuvenog Sartorialist-a. Danas vam predstavljamo njene nama omiljene video zapise PARDON MY FRANCH sa pariske nedelje mode, ostatak pronađite sami.









Garance je vedra, zabavna, nonšalantno francuski chic. Garnace će neposredno ćaskati sa najvećim ljudima iz sveta mode. Zato joj dajemo bookmark u našim pretraživačima!

Za Annu Dello Russo ste svi čuli, osobito kada je uradila svoju kolekciju za H&M. No kako to da urednica mode Vogue japana postane od jednom poznata poput neke pop zvezde. Vrlo jednostavno. Anin preflambojantni personaliti morao je kad tad izaći u javnost. Ova kompletna žrtva mode u Milanu ima stan za život i stan za garderobu, a dobro je poznato i da svoju odevnu kombinaciju nosi samo jednom. Pored ove činjenice poznato je i da Ana nosi isključivo kombinacije sa revije, i to ponekad sa Versace revije iz devedesetih, na nedeljama mode se presvuče po 3 puta dnevno, a u svom ormanu ima 4000 pari cipela. Pored ovoga Ana svako jutro vežba jogu i odlično igra.











Volimo Anu zato što zna da je moda tu da bi nas zabavila! Stop recesiji, dajte nam Anu!

Ko je Carine Roitfeld saznajte iz CNN dokumentarca.







A šta bi Carine kupila od visoke mode možemo videti zahvaljujući magazinu W.



Volimo Carine zato što je de Luxe. Kako kaže sama kaže u jednom trenutku klipa sa jakim francuskim akcentom Zis iz ze luxe!

I poslednji ali ne manje važan dokumentarac od Tomu Fordu.