Saturday, November 12, 2011

Ivanman

Danas ćemo vam predstaviti još jednog mladog kreatora, u pitanju je Ivana Mandžukić, koji je svoj brend Ivanman osnovao 2010. godine. Za samo godinu dana Ivan se pojavio na bitnim modnim događajima kakvi su "Nexus Fashion Show” u Njujorku, “Grazia Opening Night” na berlinskoj nedelji mode, a predstavio se i zagrebačkoj publici u okviru manifestacije Cro a Porter... Ivanu je pojavljivanje na 30. Amstel Fashion Weeku u Beogradu prvo predstavljenje srpskoj publici i jedan je od retkih autora koji je prikazao kolekciju namenjenu jačem polu.
Ivan je sa 11 prikazanih modela "kupio" beogradsku publiku koja se složila da on predstavlja osveženje na domaćoj modnoj sceni. Ivanman kolekcija za jesen/zimu 2011/12. nosi naziv "Transformacija" i plastično nam dočarava koliko se klasično muško odelo može transformisati, a da i dalje donosi utisak originalnog engleskog džentlmena. Stroge forme crne boje su znalački razbijene pravom količinom kremastih bež i braon nijansi i adekvatnih detalja koji su doprinelil opštem utisku neosporne elegancije.
Interesantna je i inpiracija kreatora za ovu kolekciju, naime Ivan je kao svog junaka izabrao Jozefa K. iz čuvenog Kafkinog romana. Uz primenu aktuelnih trendova, origami momente i dobar kroj dobili smo jednu vrlo modernu verziju Jozefa.
Pored vrlo dobrih komada za pohvalu je bio i sam stajling revije, a kvalitetni kožni aksesoar zapao je za oku čak i ženskom delu publike.